Make:Valamit

Orbán Viktor használt autót vesz

2012. szeptember 09. - Make Valamit

Viktor nézett az asszonynak egy szép kocsit a HaHu-n, láthatóan vigyáztak rá, elfogadható kilométerállással, jó felszereltséggel és nem utolsósorban jó áron. Telefon kikapcsolva, tehát küld egy emailt. Három óra múlva itt a válasz:

Good day, 

      I hope you understand English, because I do not speak Hungarian, even if I lived and worked in Hungary. Now I am in 
Luxembourg  and I took the car with me thinking to keep it, but I realized that I must sell it, because I am forced to pay too much duty as it is a European car and because here is difficult to drive a car with his left hand drive. The car is ready for approval ,because the car is and always was registered in Hungary and you will not pay additional taxes to register it on your name. All vehicle documents are in my possession. The steering wheel is on the left side. Optic and Technically, the vehicle is in top condition, Accident free, has no rust or scratches, full service booklet, REAL km., no need for additional repairs. 
Due to my location away from Hungary and due to the economic crisis, I am forced to make a compromise regarding the price of the car, to find quickly a buyer. I've found a way to deliver the car to your address because, as I have told you, the car is in 
Luxembourg
. You will receive the car, with all papers (Hungarian papers) that you need for a new registration on your name. I will pay all handling and shipping fees.

Tehát, az angolja elég gyenge, (Viktorunk nem lepődik meg, nálunk ez alapkövetelmény) hazavitte a kocsit Luxemburgba, ahol, úgy tűnik, annak ellenére, hogy EU tagország, állítólag túl sok adót kéne utána fizetni. (Viktor bólogat, jól tolják abban a királyságban is.) Még talált is egy szállítót, aki hazahozza neki a kocsit. (A hirdetésben az autó helye: Magyarország volt ugyan, de apróság.) Feltűnik, hogy az emailben a kocsi mostani lakhelye körül két-két szóköz van? Biztosan nem azért mert csak az országot cserélgetik, ugye... Ja, és igaz, hogy Luxemburg messze van, de szerintem ott is a jobb oldalon vezetnek...

Viktor válaszol (gugli translate a haverod), és elindulnak az események! Olyan dolgokat kérdez, hogy pl. a hirdetésben kombi van, a képen meg egy szedán, a klímája működik-e, jók-e rajta a gumik, és, öhmm, mégis, hogy gondolta ezt a szállítást? Hiszen ha nem tetszik a kocsi mégsem, vagy kiderül hogy nem arról az autóról készültek a képek amik a hirdetésben vannak?

Good day,
a
s I have told you before, the car is in utmost perfect condition, you only need to approve it in Hungary, put fuel in it, and drive. I have found a shipping company, that can assist with the shipping. http://www.worldwide-speditions.eu, today I am going to take the car to them, so they can put it in a shipping container

Hoppá! Azért nézzünk rá erre az oldalra, hátha... hmm... nem hiszem, hogy sokáig kint lesz még:
1. nincs ssl (https) - komoly, mi?
2. nekem úgy tűnik, hogy statikus honlap, bár a csomgaszámot mintha szűrné...

Viktor már bánja, hogy belekezdett, de nézzük meg meddig jutunk. A csóka nem igazán a levélben feltett kérdésekre válaszolt már eddig se, de azért megkérdezi emailben az eladót, hogy mennyire bízik ebben a speditőrben? A válasz már attól a cégtől jött!

Return-Path: <marrtinsteaven@gmail.com>
Delivered-To: makevalamit@indexmail.hu
Received: from mail-ob0-f179.google.com (mail-ob0-f179.google.com [209.85.214.179])
Received: by obbeh20 with SMTP id eh20so1430004obb.24
DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed; d=gmail.com; s=20120113;
Sender: marrtinsteaven@gmail.com
Subject: WorldWide Speditions # UK8038542401NL - - -Payment Request (2008
    FORD FOCUS TURNIER 2.0TDCI)
From: Customer Support <support@worldwide-speditions.eu>
To: makevalamit@indexmail.hu

Vagy kitől is... szóval gmail-es címet használ egy speditőrcég? Aha. És mi van a levélben? Pár fotó a szedán Focusról, ami mostmár eléggé bántja Viktor szemét, mivel a hirdetésben és mindenhol másutt kombit ír, egy PDF; benne a szállítási adatok, a címmel (Budapest, Kossuth tér 1.), valamit egy előlegkérés, hogy a kocsi €5000-es árából ha lennék szives egy a banknál vezetett folyószámlájukra utalni €2500-at biztosítékként. Ha nem fizeti ki, akkor kénytelenek a tulajdonosán behajtani. Aztán meg ő behajtatja a Kedves Vezérünkön?

Na nem, ilyet nem játszunk! Viktornak már tele a csőre az egésszel, inkább megírja az utolsó, búcsúzó emailt, hogy ő inkább elállna az üzlettől, hiszen igaz magyar ember bízik a másikban, nem kér előleget!

OK I will report you to police I have your emails.

Viktor sóhajt egyet, felemeli a telefont és emlékezetből üti Pintér számát. Sanyikám, van egy kis gondom...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása