Make:Valamit

Amatőrök autót szerelnek

2013. június 13. - Make Valamit

Mindenki szeretne kicsit spórolni a kocsiján, nem? Éppen elég drága megvenni, a legutóbbi vásárlásom egy 23 éves autó volt 300.000Ft-ért, aminek az átírása és a lepapírozása majdnem 150.000-be került. Hát hülye lennék még fizetni, nem?

Igen ám, de spórolni sokféleképpen lehet. A legegyszerűbb ha nem veszünk autót, így máris megspóroltuk az autó árát, viszont járhatunk tömegközlekedéssel/motorral/biciglivel. Szerintem spórolás az is, ha forintalapú hitelre veszünk autót. Igen, az összes hitel közül ez a legdrágább, de ez hordozza a legkissebb kockázatot is, gyakorlatilag államcsődre van szükség, hogy ezt elbukjuk, akkor meg úgyse az autó lesz a probléma. Lehet úgy is spórolni, hogy időnként átnézzük (átnézetjük) a kocsit, és a tönkrement alkatrészeket kicseréljük magunk. Olvastunk eleget róla, hogy mikre képes az időben nem cserélt olaj a motorban, egy kikopott féltengelycsukló vagy kerékcsapágy könnyen okozhat balesetet is. Ez is spórolás, mert kissebb összegek kiadásával megelőzzük _azt_ a nagy számlát. Spórolni lehet, csak ésszel kell.

Vannak ismerőseim, akik között sajnos köztudott hogy autókkal foglalkozom. Van tévéjük is, internetük is. Rossz hét volt.

wd_edd.jpg

- 1 -

- Hali, vettem vasat, kódokat kéne olvasni, mert reggel elsőre nem, csak másodikra indul.
- Milyen vas?
- négyesgolf , 1.8 turbós
- Hozzad.

Csati fel, connect 01... KWP2000 protokoll?? Ilyet se láttam még európai fauvében, na nézzük a kódokat

P1100 Mass air flow (MAF) sensor/manifold absolute pressure (MAP) sensor - implausible signal
P0118 - Engine Coolant Temperature Circuit High Input

VAG-Scope-on jól néz ki a MAF jel, a motor hőjeladója is jó, bár melegen jött a vas.

- Figyi, kitöröltem a kódokat, itt nézzük már egy ideje, nem jött vissza egyik se, járj vele kicsit és hozd vissza egy hét múlva. Nem húzogattál le drótokat a motorról?
- Hát, esetleg egyet-kettőt (nyert), nagyon nem akarok járni vele, mert még mosóolaj van benne (!!!)
- Te mosóolajjal jársz egy turbós kocsival?
- Koromfekete volt benne, amivel megvettem. Azt olvastam jobb kitakarítani...
...

- 2 -

wd_saab900c.jpg

- Te, SAAB-okhoz értesz?
- Hú, hátttöö... nem nagyon. Esetleg motorvezérlőt tudok olvasni neked, meg pár alap mérést (gyújtási feszültségek, jelalak, töltés, szenzorok) tudok csinálni.
- Na, figyelj, azért vettem, mert láttam a tévében hogy ha olcsón veszel egyet, akkor nem sokból rendbe lehet rakni és drágábban eladni.
- Te mondd, mikor hagytad ott a melódat és lettél autószerelő? Na mindegy, hozzad.
- Picit lóg a turbója, azt majd lehet ki kell cserélni.
- Hozd.

...

- PICIT???

blown_turbo.jpg- Miért, szerinted ez nagyon gáz?

Imádom a fotelfizikusokat (fotelautószerelőket).

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása