Make:Valamit

Talán megmenekül a Wiesmann?

2013. december 19. - Make Valamit

Öt hónap vergődés után talán egy reménysugár: a Wiesmann felszámolásával megbízott Norbert Küpper szerint ha át tudnák alakítani a céget Kft-ből részvénytársasággá, az segítene a jelenlegi helyzeten.

A felszámolási eljárást már megkezdték, az viszont egyelőre nem nyilvános, hogy a befektetéseket milyen mértékben tudják megtéríteni. A Wiesmann az elmúlt 25 évben 1600 sportkocsit gyártott.

Január hetedike a határidő, ha addig megérkezik a cég számlájára az induló összeg, valamint a tulajdonosok is rábólintanak, megkezdődhet az átalakulás.

wiesmann_roadster_mf3exterior-front-back.jpg

forrás: SPIEGEL

A magam részéről örülnék is neki, hiszen érdekes kis rakétákat gyártottak, tulajdonképpen egy újracsomagolt BMW M3 van a műanyag kaszni alatt, bőrrel meg alcantarával bevonva. Érdekes lenne tudni, hogy ha sikerülne az átalakulás, vajon milyen újításokat terveznének? Hiszen ha jól megnézi az ember, az MF3, MF4 és MF5 szinte ugyanaz a kocsi. Hogy reagálna vajon a formaterv egy shooting break hátsóra például. Vagy ha már olyan jól megy a BMW-k faragása, nem akarnak esetleg azon a szerencsétlen X3-ason kicsit pofozni, hogy kinézzen valahogy?

Az is érdekes lenne, hogyha mondjuk a BMW fektetne be a cégbe, vagy vásárolna annyi részvényt, hogy beleszólása legyen az üzletmenetbe. Csinálhatnának egyedi kérésre autókat, mint régebben a Ghia vagy a Bertone. Bár a Bertone csődje ezt a kérdést is zárójelbe teszi... tényleg mindannyiunknak valami középszerű hatchback az álma? Nincs már igényünk kicsi izgalmas sportkocsikra? Vagy kitölti ezt a teret annyira a Porsche, hogy nem fér meg mellette senki? Árban biztos a Wiesmann alatt voltak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása