Make:Valamit

'zinternet

2008. június 24. - Make Valamit

Új lakás, új előfizetés, gondoltam kap egy esélyt a técsoport, Light csomag, (havi 2G korlát - ezt úgyse lépi túl egy rendszergizda, nem? SSH rulez)
 

 

 

 Pláne, ha nincs egy szerverén bittorrent kliens... azt hiszem bővítenem kell, mielőtt a gatyámat is büntetésre fizettetik ki velem, jön egy Optimum :)

Na, hogy megígértem az elején, hogy nem lesz politika, mernemértek hozzá? De felhúzni fel tudom magam (a focihoz is ért mindenki, nem?). A németeknél is majdnem megnyúzták a belügyminisztert, amikor némi (havi 5-10 óráról van szó) munkavégzéshez kötötték a szocpol oszogatását. Nálunk elég ha pár falu kitalálja, hogy mostantól a pénzért dolgozni kell, vagy legalább a gyereket iskolába adni (tiszta sor, nem?) Abszolút meg tudom érteni őket, sajnos a mi rendszerünk még úgy van kialakítva, hogy csak elvétve ösztönöz a munkába való visszatérésre; nemrégen olvastam egy tanulmányt, hogyan lehet csak szocpolitikából összehozni havi ~310e-et. Nettó, természetesen. Kell egy házaspár, aki falból elválik, meg öt-hat gyerek, akik nem járnak iskolába. No, ezt unták meg a falvak, élükön Monokkal. Eddig a sztori normális része. De ugye itthon a hülye a normális.
Átnézvén az előzőeket, mit gondoltok, ki emelt szót a változtatás ellen?

nol.hu: Kállai Ernő vizsgálata alkotmány- és törvénysértőnek tartja a "monoki modellt".

Először is nem tudom mit talált benne alkotmány- és törvénysértőnek (nem is érdekel igazán), de tetszik, hogy a vizsgálattal egyből rávilágít, hogy kiknek lenne ez igencsak kellemetlen. Hát mondok én valamit: apám, most szépen beismerted, hogy a teféléd _nem_akar_dolgozni_. Halihó, van otthon valaki? Kussban kéne maradni, mielőtt kitalálom, hogy a kissebbségi ombudsman léte alkotmány- és törvénysértő, arra pedig szvsz kurvára nincs jogköre, hogy a törvényalkotásba beleugasson. Örülj, hogy befizetted magad egy jó zsíros pozícióra, dzsentlemanus.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása