Make:Valamit

Rockstar, gratulálok...

2008. június 29. - Make Valamit

Szép új gépet raktam össze magamnak pár hónapja. Ismerős nézi-nézi, látom böki a csőrét valami: "Miért nem Macet vettél?" Namost engem kevés dologgal lehet felb*szni annyira, mint ezzel a témával. Miért nem vettem meg a dizájnereknek/művészeknek gyártott kurvadrága pécét? Mert hardverileg 1:1, ugyanaz a processzor, lapkakészlet, csatolófelület, minden, ráadásul picit gyengébb videokártya. Ajándékba kapsz egy egeret. De nem, mert azt csak bedugom és működik. Kösz vazze, és ha valami nem működik? Mert van bőven ami elbasz*dik, érdemes regisztrálni maces fórumokra, 'bekapcsolás után nem jelenik meg a desktop', 'MInden SZó ELső KÉt BEtűje NAgy', 'Mióta felraktam a Leopardot, fagy a'. Ugyanaz a vas, csak egy csilivili BSD az oprendszer. Nekem meg dual bootol az XP (jogtiszta, fúúúúúúj, mennyetekhaza) egy Kubuntuval. KDE4, ha szépet akarok nézni - Luna, ha játszani akarok. Arról nem beszélve, hogy egy közepes iMac árából (400e, nem 330, mint a honlapon, 1G rammal meg combodrive-val sz*pjon aki akar) olyan pécét rakok össze, hogy Jobs bekönnyezik. (Nem nehéz, csak jó minőségű alkatrészeket kell használni, tehát Asust és MSI-t nem. Ati bármilyen terméke szintén felejtős)

Ez utóbbi ütött picit vissza nemrég, a San Andreasban nem működött a zegér - illetve működött, csak néha, kicsit játszani kellett az alt+tabbal, mire megjavult. Némi fórumturkálás után kiderült, mi a gond. A probléma lényege, hogy próbálkoztak a multiprocesszoros rendszerekre adaptálni a programot, na itt baszt*k el. Valahogy a játék felülete és az egérkezelés szétesik. Megoldás? Ha már fut a gáme, ki a menübe, onnan alttab a windózba, Task Manager (Feladatkezelő), gta_sa.exe-n jobbklikk, Set Affinity és beállítani, hogy a program csak egy processzort használjon.  Jé működik.
(Jé, elmentek. Mondd, minden kihallgatásod így zajlik? )

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása