Make:Valamit

HaHu szótár - kezdőknek

2011. március 29. - Make Valamit

Úgyis leírta már valaki valahol, de hadd álljak be én is a sorba. Amit az eladó autókhoz csatolt leírásban olvasol, gyakran többet elmond a szavak puszta jelentésénél. Mire gondolok?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Törzskönyvvel. - Meg még ezzel a két adásvételivel, hidd el nem akartam de a gazdája ragaszkodott hozzá hogy írjunk papírt.

* Női tulajdonostól (1) - lelkiismeretesen hordtuk szerelőhöz, aki gyári árban számolta el a belefaragott lada fékbetétet, fékolaj tíz éve volt cserélve (a gyárban), a kipufogót három ponton hatféle bilincs tartja, a kézifék a plafonig jár mint egy 424-esben.

* A klímát csak tölteni kell. - Felejtsd el, vagy 300k.

* Családi okok miatt sürgősen eladó. - Megjött a táskásember (=provident), vagy Ogre a kölcsönért. De miért van kint két hónapja?

* Árcsökkenés, ha ennyiért nem viszik el megtartom. - Ha csak felhívsz elengedek egy százast, csak vigyék már a fostalicskát.

* Női tulajdonostól (2) - két napja még a sebváltóig ért a gané, de kitakartíttatuk, viszont hetente kétszer volt gépi mosóban; a kuplung az utolsó centin fog.

* Ilyen állapotú autót keresve sem találsz. - Most miért, volt hogy egy évben kétszer is kitakarítottam.

* Rozsdamentes. - A kipufogóvég.

* Új fékekkel, olajcserével és kicseréltettem a vezérműszíjat is. - Rónai+Auchan+Dayco? Az egész megállt 50 alatt, csak járni nem merek vele. Sokba kerül 16 szelepet kifésülni.

* Nagy zene! - Elnyomja a csikorgást menet közben.

* Nemdohányzó/Törésmentes. - Már.

* A kuplungon (féken) állítani kell. - Kuplungot (féket) kell cserélni.

* Szép állapotú. - A fényezés csillog igen, de hiányoznak az ajtóhatárolók, a csomagtartót idegen teleszkóp tolja fel, a beragasztott hangszigetelés hiányzik és 'valami' csörög a bal hátsó ajtóban, de az csak egy lötyögő zárszerkezet lehet.

* Automata klíma. - Manuális klíma és valamiért nem megy a beltéri keringetés.

* Gyári állapot. - 15 éve, mióta kijött a gyárból, hozzá se kellett nyúlni.

* Valós kilométer. - Csak szorozd meg kettővel. De tényleg csak annyi.

* Második autó volt. - Második autó lett, amikor már túl sokat kellet rákölteni a megkopott presztizs mellett.

* Ideális gyerekes családnak. - A hátsó üléseken a kárpitot végleg kidörzsölte a gyerekülés, két hónap múlva is ólomkatonák/lego/fajáték darabok kerülnek elő a legrejtettebb zugokból. De minden hétvégen segítettek Apának lemosni.

* 4 literes fogyasztás. - Nyolcvannál, az előzgető Suzukikat meg lehet szokni.

* Hitelátvállalással. - A másfél milliós kocsin van 1.750e hitel lezárásig és kéne még adnod 300e-t az elcsúszott törlesztőkre. A szervizkönyvet utoljára a vámosok látták.

* Szervizkönyvvel. - Ott van, nem? Ki mondta hogy vezették?

* Téli - nyári garnitúrával. - Jobb esetben ez 4db M+S gumi, rosszabban 8 acélfelni olyan gumikkal amivel a bontóba se engednék be a kocsit.

Ha még valaki tud, írja be kommentbe. Ciao.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása