Make:Valamit

Új buszok Budapesten! (visszaszámláló)

2013. április 30. - Make Valamit

citaro1.jpgMTI

"Ötven új autóbusz áll forgalomba szerdán Budapesten. A második generációs Mercedes Citaro buszok annak a 150 darabos flottának a részét képezik, amelyeket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megbízásából a VT Transman üzemeltet majd. A buszok kedd reggeli átadásán beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester is."

Totalcar teszt: Videó (Mosolyogj, Zácskó :-)

Eddig a hír, én meg zötykölődök haza a nem olyan rég (8? 9?) éve vett, akkor az egekbe magasztalt 7700-as Volvóval, ami ilyen idős korára már rosszabban néz ki, mint némelyik kétszázas. Klíma van is meg nincs is (csak fel kell tölteni, főnököm), az ülésekre már nem lehet leülni, olyan retkesek, némelyik rendes kis füstfüggönyt húz maga után induláskor, graffiti ahogy kell, és már döglenek meg az utastájékoztató rendszerek is.

7700.pngBKV

Hogy klíma miért nincs, azt tudjuk, nincs pénz karbantartásra. Állítólag ezért retkesek is (nincs pénz takarítani), graffitieltávolításra szintén nem telik, csak szétmaszatolják valami tisztítószerrel. Az utastájékoztató rendszer azért nem megy, mert lejárt a karbantartó céggel a szerződés, most keresik állítólag az új partnert, azok építenek majd valami egységesített utastájékoztató rendszert. Biztos lesz valami szép rövidítése mint COMONDOR vagy PULI, esetleg GÉMESKÚT.

citaro2.jpgMTI

Egyszóval nem vagyok derűlátó, egyszerűen ha valami nem kapja meg a megfelelő karbantartást, lehet az akár Suzuki, akár Mercedes, előbb-utóbb ugyanolyan fossá válik mindkettő, ami húzza maga után a belét az úton.

Kezdjük írni: 0. év: Citarókban még működik a klíma, tiszták, nem füstölnek (az első - gyári - adag AdBlue után nem tudom mit öntenek majd a tankokba, de mindent el tudok képzelni)

adblue2.jpg

+1: Azért nem 'hazai' Credo meg Kravtex buszokat vettünk, mert a tőke külföldi, ha bedől a BKV, külföldön is eladható, jó nevű márka kellett, ezért Mercedes. Emlékezzünk vissza, a MALÉV csődjének a másnapján már a teljes Boeing flotta külföldön volt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása