Make:Valamit

Torkos 2013 csütörtök

2013. február 04. - Make Valamit

Olvassuk el előbb ezt Index - Már potyázni sem jár a magyar

torkos2013.png

Személyes véleményem: a cikkíró vajon miért nem vont le konzekvenciákat, hamár a címben utal az országos jó hangulatra? Elárulom: nem azért nem megyünk egy egy jó étterembe, mert nincs pénz féláron vacsorázni. Nem azért nem megyünk egy jó étterembe, mert már nem csak a zokni, hanem a cipő is lukas - azoknak az embereknek, akiknek ilyen problémáik vannak, kissebb gondjuk is nagyobb a Torkos Csütörtöknél.

Szerintem ezt az akciót inkább a középosztály preferálta, ahol egyébként is telik évente két-három alkalommal a Budagyöngyébe menni (például). Amikor 2006-ban az első Torkos Csütörtökön összefutottunk az akkori cégvezetéssel az egyik jónevű budai étteremben (és jót nevettünk együtt), még semmi gond nem volt ezzel a tervvel. A gond 2007-ben kezdődött.

Kezdődött például azzal, hogy akkor még használtam a METRO kártyámat, bár 'a régi jó dolgokból nem maradt már  semmi' (mostmár gyerekeket is beengednek, elfogadnak az OTP-n kívül más bankkártyát is, sőt, 2008-ban PÉNZBEDOBÓSAK lettek a bevásárlókocsik - itt kapta a kártya az ollót) - szóval sikerült éppen TCs előtti szerdán bevásárolnom, és mit ad isten, először fel is tűntek a parkolóban a fehér Transitok, benn meg a pénztárnál előttem sorban ARO termékekkel _púposra_ pakolt kosarakkal várakozó vendéglátósok; mire sorrakerültem rájöttem hogy feleslegesen hallgatózom, ki milyen cégnevet mond (Kerékvendéglő Holding Zrt, Bécsi Snicli 2005 Kft, stb) egyrész mert nem fogom megjegyezni, másrészt ha ők itt vannak, mindenki spórolósra veszi a figurát.

Vagy nézzünk fel a Subbára (tudom) - minden TCs után volt egy, de inkább 2 cikk, hogy milyen undorító módon húzzák le az embereket némelyik helyen (pl. az italok teljes árúak, de inkább még rá is toltak pár 10%-ot), - hová lettek ezek a cikkek? Egy darab sincs már fenn. Lehet az MT Zrt-től leszóltak az Indexnek? Á, dehogy.

2007 tehát, a nagy sikerű akció második éve, csütörtök, egy helyi kicsi, de jónevű étterem - ahová soha többet be nem teszem a lábam. A nagy-nehéz falambéria, súlyos székek, nehéz szalvéták között és fényesre polírozott étkészlettel egy olyan, de olyan igénytelen grill tarjaszeletet sikerült félig elfogyasztanom, amitől még másnaposan is finomabbat sütök. Valami irgalmatlan száraz dolgot tessenek elképzelni, ami nyakon volt öntve - talán - barnamártással, mellé a legócskább majonézes krumpli, amit életemben eddig ettem, vizes és a krumplin érződött, hogy nem a legfiatalabb. Inkább az a fajta, amiről már szekercével kell a csírákat levágni, hogy meg lehessen hámozni. Szóval 2007 nem jött be.

2008-ban épp nem értem rá, a haverok nélkülem mentek, de olyan rosszkedvvel jöttek vissza, hogy alig akartam elhinni. Elvileg nem lehet eltérni az egy héttel azelőtti étlaptól - István bácsi a tulaj ezt úgy kerülte meg, hogy az egyébként ötcsillagos éttermét nyolc napig (előző hét + TCs) valami menza szintjére süllyesztette (ránott camambert áfonyaszósszal és jázminrizzsel =/= rántott trappista áfonyadzsemmel, öt centis vizes rizságyon).

Na, kábé itt ment el a társaság kedve az egész Torkos mizériától. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok vendéglátó van, ahol nem trükköznek legalább a minőséggel. Remélem. De ott már március elején nem lehet helyet foglalni.

Arra akarok kilukadni, hogy amíg konkrét ára van egy ÁNTSZ ellenőrzés elsíbolásának, vagy a tulaj első gondolata Torkos Csütörtök előtt, hogy hogyan lehetne ebből a legtöbb pénzt kihozni (pincérek fele be se jöjjön), na addig ennek semmi értelme nincs, csak magukat járatják le vele - ebből meg egyre több embernek van elege.
Ezért csökkennek a számok.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása