Make:Valamit

Why do i work here I.

2010. június 23. - Make Valamit

Hogy vágjunk haza egy másfél millióba kerülő Cisco routert, meg 4 gbic média adaptert?

1. Induljon a céged kis létszámmal, és hozzáértő emberekkel. Ha tényleg értenek hozzá, akkor jó eséllyel bővíteni kell, és jöhet a

2. pont: Mostantól bármilyen CV kerül eléd, válassz minél zöldfülűbbet, és vedd fel. A tapasztalatot majd megszerzi, és nem pofázik vissza addig sem - ellenben valakivel akinek ez lenne a második, vagy (uramisten) harmadik állása.

3. Induljon egyszerű feladatokkal -> cseréld ki ezt a routert egy újra. A régi konfigurációját mentsd le és töltsd fel az újra. Ez általában max. egy hét alatt megcsinálja a cisco-s howtokból. Innentől becézd 'Mester'-nek. Valamint mostantól megvan a standard eljárás routercserére.

4. A továbbiakban felvett, esetleg a másik irodába (meg kellett nyitni, ebbe már több ember nem fér el, még a kissebb asztalokkal is csak 8 helyet nyertél) kerülő kollegákat már a 3. pontban kiképzett munkaerő tanítsa be.

5 GOTO 3

Namost. Tegyük fel, hogy a 3 pontban a régi router újra cserélése a kapacitás bővítésén túl (szerinted legalábbis) megoldja annak a kiégetett 3 portnak a gondját is. Ez tévedés! Az új router ugyanis a régi ACL-jeit kapta, amiben az a 3 port fixen ki van iktatva. Ha esetleg a cseréltben is kimegy kettő és azt is újra akarod cserélni, abban már 6 port lesz kiiktatva.

Még viccesebb, ha a másik irodába induláskor a már meglevő infrastruktúra homogenizálása céljából (meg egyszerűbb egy már meglevő konfiggal indulni) szintén a hibás háromportos router ACL-je kerül.

A fenti lépéssorozatot nem tudom hányszor kellett eljátszani, de van nálunk egy 3650, amiben 13 (!) hibás port van ACL szerint, az nem számít, hogy némelyiknél megjegyzésben (port hw fail at 2007.11.23) régebbi dátum szerepel, mint szerencsétlen router beszerzése.

- Te, hogy lehet hogy ez az ACL öregebb, mint a router?
- Nem tudom.
- Le tudnád ellenőrizni, hogy jó-e mégis?
- Persze, adj fel egy Service Requestet.
...
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása