Make:Valamit

Ennyi volt, House?

2011. április 10. - Make Valamit

 

 

 

De jó ilyet olvasni reggel ébredés után. [Variety]

Jelen állás szerint a levegőben lóg a House 8-ik szériájának a sorsa. Röviden: a sorozat tulajdonosa az NBCUniversal, a FOX "csak" producer (azaz közvetlenül ő fizeti a színészeket, meg úgy mindent, és fizet a jogokért az NBC-nek), a számlákat - eddig - közösen állták. Most hogy a műsor nézettsége csökken (4.0/11 a 18-49 évesek között, és 10.7 millió összesített, a két évvel ezelőtti 5.3/14 - 13.3 milliós méréshez képest), valamint a színészeknek egyre jobb gázsit kell fizetni, a FOX szeretné ha az NBC nagyobb részt vállalna a költségekből. Az NBC április 15-ig tartja fenn a FOX számára a kizárólagos tárgyalási jogot, azután jogilag lehetősége van másik producert keresni.

Ez még nem hangzik annyira rosszul, igaz? A szereplők közül viszont csak Hugh Laurie-nak és Olivia Wilde-nak van szerződése a következő szezonra, Robert Sean Leonard, Omar Epps és Lisa Edelstein még nem írt alá. Wilsont amúgy is nélkülöznünk kell pár epizód erejéig, mert Robert Sean Leonard szerepet vállalt a "Szőke nőt nem csókolunk" színházi feldolgozásában, ami pont egybeesik (ha lesz) a következő House széria forgatásának kezdetével. Ja, egyelőre David Shore-nak sincs szerződése, dehát egy exec.producer pótolható. Vagy nem?

Aki nem tudná, az NBC úgy került a képbe, hogy a House induláskor az Universal tulajdonában volt, csak éppen akkor olvadt egymásba a Vivendi és az NBC, ebből lett az NBCUniversal. Az én problémám az, hogy mostanában nem bízom az NBC-ben, főleg a tavalyi Tonight Show-t érintő balhé miatt, ami miatt most NBC helyett TBS-es logóval és negyede költségvetéssel nézhetem Conant. De ez másik téma.

Nagyon bízom benne hogy sikerül megállapodniuk, főleg most hogy megint kapott egy kis lendületet a sorozat (a holnapi 13-as részt már igencsak várom), és csak nem olyan hülye a FOX hogy eldob egy műsort, amíg az akármilyen kicsit is - de nyereséges.

** UPDATE **
Szombat hajnali 1 van ott és nem sikerült megegyezni. Minden valószínűség szerint augusztus szeptemberben nem indul el a House 8.-ik évadja a többi sorozattal egyidőben.

** UPDATE 2 **
2011.05.11. A FOX bejelentette hogy meghosszabbították a szerződést. Jól elhúzták. Már csak Lisa Edelstein és David Shore szerződése nincs aláírva, de dolgoznak rajta.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása